Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Καλώς ορίσατε...

Βράδυ Κυριακής στα τέλη του Μάη. Μια βραδιά λίγο καλοκαιρινή και λίγο βροχερή. Χαρμολύπη και οι ισορροπίες σε συναγερμό. Καλή μουσική από τη μία και στριμωγμένες σκέψεις από την άλλη που σαν να έχουν τη δική τους ζωή, τη δική τους δύναμη, σου επιβάλλουν και ίσως να σε υποτάσσουν στη δική τους υπόσταση. Κακός συνδυασμός αν με ρωτάτε διότι μια τέτοια κατάσταση σε βάζει θες δεν θες σε μια διαδικασία αντιπαράθεσης. Κλείνεις λοιπόν τα μάτια και βουτάς μέσα σου.
Εκεί που ξέρεις την αλήθεια και μπορείς συνειδητά να κατανοείς τα όρια.
Ποια αλήθεια ; Μα φυσικά τη δική σου.
Ποια όρια ; Αυτά που αντέχεις...
Επιτάσσει η λογική ότι ο κάθε άνθρωπος έχει μια γνώμη, μία άποψη, μια οπτική που όταν την εξωτερικεύσει, την βγάλει από μέσα του και κάνει εκείνο το βήμα και την μοιραστεί με τους υπόλοιπους, τότε βάζει και αυτός το δικό του λιθαράκι στο οικοδόμημα που λέγεται ζωή. 
Κάποιο πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο μου έμαθε κάτι που πραγματικά με βοήθησε να καταλάβω και να τολμήσω...
Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις. Είχε τόσο δίκιο.
Αυτός ίσως είναι και ο  σπουδαιότερος λόγος που ξεκινά αυτό το blog. Σκέψεις, ιδέες και οπτικές που η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να αποτυπώσουμε στην ψηφιακή άμμο και μετά από καιρό κοιτώντας όλα αυτά τα ψυχικά αποτυπώματα να μπορούμε να χαμογελάμε γιατί οι σκέψεις μας δεν έμειναν κρυφές και αν είμαστε τυχεροί οι αντιπαραθέσεις μας μας εξέλιξαν.
Καλώς ορίσατε λοιπόν σε έναν διαδικτυακό τόπο που πρωταρχικό σκοπό και στόχο έχει την ανεξάρτητη έκφραση της σκέψης και  το σεβασμό της διαφορετικότητας. Σωστή σκέψη προσωπικά θεωρώ τη σκέψη εκείνη που έχει τη δυνατότητα όταν  μετουσιώνεται σε πράξη να μας δημιουργεί ηρεμία στην ψυχή και χαμόγελο στα χείλη.
Καλώς ήλθατε λοιπόν και να θυμάστε πάντα ότι όπου και αν είσαστε , ο,τι και αν κάνετε, είναι αποκλειστικά και μόνο στο δικό σας χέρι να περνάτε καλά.
          

4 σχόλια: